katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1629]

Mięso z rosołu z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso jest smaczne, pachnące warzywami i chrupiące. Jest to dobry sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu.

Mięso z rosołu z piekarnika

Składniki:

Mięso z rosołu z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Mięso z rosołu z piekarnika
Mięso wyjmujemy z rosołu gdy jest ugotowane ale się nie rozpada. Mięso oprószamy trochę czosnkiem i mieloną papryką. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Z mrożone masło ścieramy na tarce albo zżynamy wiórki nożem. Na każdym kawałku mięsa kładziemy duży wiórek albo kilka małych.

Zapiekamy aż mięso zacznie się rumienić ok 30 min w 180 stopniach.

Tagi:

danie mięso