Sposób przygotowania:
Potrawka mięsno - warzywnaETAP 1:
Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Pora umyć i pokroić na plasterki. W garnku rozpuścić łyżkę masła i wrzucić warzywa.
Przesmażyć przez kilka minut na złoty kolor. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do podsmażonych warzyw. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na małe kawałki i dodać do garnka. Wlać małą ilość wody i dusić pod przykryciem aż wszystkie składniki będą mięciutkie.
Na koniec doprawić odrobiną soli i pieprzu i podawać.
![Potrawka mięsno - warzywna Potrawka mięsno - warzywna](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/potrawka-miesno-warzywna-502901.jpg)
![Potrawka mięsno - warzywna Potrawka mięsno - warzywna](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/potrawka-miesno-warzywna-502904.jpg)
![Potrawka mięsno - warzywna Potrawka mięsno - warzywna](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/potrawka-miesno-warzywna-502905.jpg)
![Potrawka mięsno - warzywna Potrawka mięsno - warzywna](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/potrawka-miesno-warzywna-502906.jpg)