Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem z rosołu
1. Mąkę przesiać, zmiksować z jajkami, mlekiem, wodą i szczyptą soli na gładkie ciasto. Odstawić na 20minut, by ciasto odpoczęło następnie na odrobinie oleju usmażyć cienkie, duże naleśniki. 2. Ugotowane wcześniej mięso oskubać i drobno posiekać. Cebule i pomidory również drobno pokroić, dodać do mięsa. Zmiksować przy użyciu blendera na papkę. Dodać śmietanę, tymianek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. 3. Przygotować sos: szklankę rosołu podgrzać, dodać koncentrat pomidorowy oraz śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy naleśnik nakładać porcję farszu, składać jak kopertę. Naleśniki ciasno ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Zalać sosem i posypać startym żółtym serem. Piec ok.15-20min w temp. 200st.
karola25
czekoladka_m
W takim razie polecam:)
weronikaS