Sposób przygotowania:
Paszteciki z mięsa z rosołu
Ugotowane mięso wieprzowe i wołowe oddzielamy od kości i mielimy lub blendujemy razem z ugotowaną marchewką. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.
Dodajemy cebulę do mięsa, dajemy też posiekaną natkę pietruszki i znów blendujemy. Przyprawiamy do smaku. Nakładamy farsz na ciasto francuskie. Zawijamy rulony.
Wierzch smarujemy białkiem i posypujemy makiem. Tniemy rulony po skosie na średniej wielkości kawałki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.
Dodajemy cebulę do mięsa, dajemy też posiekaną natkę pietruszki i znów blendujemy. Przyprawiamy do smaku. Nakładamy farsz na ciasto francuskie. Zawijamy rulony.
Wierzch smarujemy białkiem i posypujemy makiem. Tniemy rulony po skosie na średniej wielkości kawałki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.