2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1486]

Mieszana sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna i chrupiąca jest witaminowym zastrzykiem energii dla zmęczonego zimą organizmu.To propozycja dla dbających o linię.

Mieszana sałatka

Składniki:

Mieszana sałatka

 

  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • 1/2 główki sałaty fryzyjskiej
  • garść rukoli
  • kilka liści sałaty radicchio
  • 2 pomidory pęczek rzodkiewki
  • 1/2 ogórka wężowego
  • 1 kulka mozarelli

 

  • Sos winegret:
  • 2 łyżki octu białego winnego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól pieprz do smaku
  • szczypta cukru
  • szczypta czubrycy zielonej

Sposób przygotowania:

Mieszana sałatka
Sałaty umyć osuszyć porwać na kawałki wymieszać w salaterce.Pomidora pokroić na cząstki ogórka obrać ze skórki rzodkiewkę oczyścić umyć .Mozarellę osączyć z zalewy pokroić wszystko na kawałki dodać do sałatki,wymieszać . Przygotować sos:Olej połączyć z octem doprawić do smaku sola pieprzem oraz cukrem wsypać czubrycę i utrzeć na gładka masę .Polać składniki sałatki,wymieszać. podawać solo lub jako dodatek do mięsnego obiadu.

Tagi:

sosy sałata