gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1320]

Mieszana surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowaną surówkę z białej i modrej kapusty podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - jest pyszna.

 Mieszana surówka

Składniki:

Mieszana surówka

 

  • 1/4 główki młodej kapusty
  • 1/4 główki modrej kapusty
  • kilka gałązek koperku
  • kilka gałązek szczypiorku
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1,5 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mieszana surówka

ETAP 1:

 Mieszana surówka
Młodą kapustę szatkujemy i przekładamy do miski.

Młodą kapustę szatkujemy i przekładamy do miski.

ETAP 2:

 Mieszana surówka
Do młodej kapusty dodajemy poszatkowaną modrą kapustę.

Do młodej kapusty dodajemy poszatkowaną modrą kapustę.

ETAP 3:

 Mieszana surówka
Koperek, szczypiorek oraz natkę pietruszki płuczę i drobno siekam.

Koperek, szczypiorek oraz natkę pietruszki płuczemy, drobno siekamy i dodajemy do kapust. Na koniec dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy. Surówkę przekładamy do ozdobnej miseczki.