Sposób przygotowania:
Surówka z warzyw mieszanych
Kapustę oczyścić, opłukać, drobno poszatkować, na pól godziny przed wykończeniem surówki, kapustę lekko posolić i wymieszać.Marchew, seler, pietruszkę umyć, obrać, opłukać i pokroić lub zetrzeć na tarce.
Ogórki pokroić w paski.
Cebulę obrać, pory oczyścić i dokładnie wymyć, pory przekroić
wzdłuż i drobno pokroić.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w paski lub zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Warzywa i jabłka połączyć.
Oliwę wymieszać z musztardą, cukrem i solą.
Do surówki dodać oliwę.
Ogórki pokroić w paski.
Cebulę obrać, pory oczyścić i dokładnie wymyć, pory przekroić
wzdłuż i drobno pokroić.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w paski lub zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Warzywa i jabłka połączyć.
Oliwę wymieszać z musztardą, cukrem i solą.
Do surówki dodać oliwę.