Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Mieszanka bryndzowo-twarogowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Latem warto wzbogacić danie świeżymi pokrojonymi ziołami (bazylia, majeranek, koper i inne).

Mieszanka bryndzowo-twarogowa

Składniki:

Mieszanka bryndzowo-twarogowa

 

  • bryndza
  • tłusty twaróg
  • szczypiorek
  • pasta paprykowo-pomidorowa
  • świeża rzeżucha
  • kiełki pszenicy

 

Sposób przygotowania:

Mieszanka bryndzowo-twarogowa
Zmieszać 10 dag bryndzy, 10 dag tłustego twarogu i pęczek posiekanego szczypiorku. Z masy utworzyć warstwę grubości około 1,5 cm. Wierzch posmarować 0,5 cm pastą pomidorowo-paprykową lub posypujemy pszenicą w kiełkach lub posiekana rzeżuchą.