jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Miętowa czekolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Deser można podawać na zimno lub ciepło. Jedzenie tego deseru jest prawdziwą przyjemnością. Doskonale wpływa na poprawę humoru.

Miętowa czekolada Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Miętowa czekolada

 

  • Składniki na 2 porcje:
  • 300 ml mleka,
  • 100 ml kremówki,
  • ½ tabliczki gorzkiej czekolady,
  • 80 g cukierków miętowych,
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,
  • Bita śmietana-może być w spreju

 

Sposób przygotowania:

Miętowa czekolada
Mleko przelewamy do rondelka. Czekoladę dzielimy na kostki. W letnim mleku rozpuszczamy cukierki oraz połamaną na kostki czekoladę. Do gotującego dokładamy śmietankę wymieszaną z mąką. Wszystko podgrzewamy do rozklejenia mąki. Napój przelewamy do szklanek i dekorujemy bitą śmietaną. Całość oprószamy pokrojoną czekoladą.
Miętowa czekolada
W mleku rozpuszczamy czekoladę oraz cukierki

Tagi:

czekolada