aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Migdałowe ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszne ciasteczka ze skruszonymi migdałami, polecam wszystkim te pyszne i szybkie do zrobienie ciasteczka. Naprawdę warto je zrobić.

Migdałowe ciasteczka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Migdałowe ciasteczka

 

  • 170 g mąki,
  • 1 budyń waniliowy bez cukru,
  • 50 g cukru,
  • 2 żółtka,
  • 125 g masła,
  • 70 g rozdrobnionych migdałów.

 

  • do posypania: cukier puder

Sposób przygotowania:

Migdałowe ciasteczka
W misce wymieszać najpierw suche składniki: mąkę z budyniem waniliowym i cukrem. Następnie dodać miękkie masło, żółtka oraz rozdrobnione migdały. Ciasto zagnieść. Następnie owinąć w woreczek foliowy i schłodzić ok 1 godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 części. Z każdej formujemy wałek i tniemy na 5 cm kawałki. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10 minut w 180 stopniach. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.
Migdałowe ciasteczka
ciasto po schlodzeniu dzielimy na 6 czesci
Migdałowe ciasteczka
walkujemy i tniemy na 5 cm kawalki i pieczemy

Tagi:

beza bezy