Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Migdałowe ciasteczka

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Połączyć mąkę, cukier, jajka i migdały, wymieszać. Wyrobić jednolite ciasto, a

Migdałowe ciasteczka

Składniki:

Migdałowe ciasteczka

 

Sposób przygotowania:

Migdałowe ciasteczka
Połączyć mąkę, cukier, jajka i migdały, wymieszać. Wyrobić jednolite ciasto, a następnie rozwałkować je i foremką wykrawać dowolne kształty. Blachę posmarować masłem, posypać mąką, układać ciasteczka i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. Cechą szczególną tych hiszpańskich ciastek jest to, że migdałów przed posiekaniem się nie sparza i nie zdejmuje skórki; dzięki temu pozostaje lekki gorzkawy posmak.

Tagi:

jajko jajka