Sposób przygotowania:
Migdałowe ciasto ze śliwkamiETAP 1:
![Migdałowe ciasto ze śliwkami Migdałowe ciasto ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/migdalowe-ciasto-ze-sliwkami-529253.jpg)
Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, mąką migdałową i budyniem. Posiekać z masłem, dodać cukier puder, żółtka, ekstrakt migdałowy i jogurt.
ETAP 2:
![Migdałowe ciasto ze śliwkami Migdałowe ciasto ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/migdalowe-ciasto-ze-sliwkami-529254.jpg)
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny.
ETAP 3:
![Migdałowe ciasto ze śliwkami Migdałowe ciasto ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/migdalowe-ciasto-ze-sliwkami-529255.jpg)
Następnie ciasto rozwałkować, włożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 24x35 cm. Nakłuć widelcem, posypać zmielonymi herbatnikami, wyłożyć osączone z syropu śliwki i mrożone.
ETAP 4:
![Migdałowe ciasto ze śliwkami Migdałowe ciasto ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/migdalowe-ciasto-ze-sliwkami-529257.jpg)
Kruszonka:
Wszystkie składniki na kruszonkę umieścić w misce i rozcierać palcami do powstania pokruszonego ciasta.
Tak przygotowaną kruszonką posypać ciasto.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 35-40 minut.