Sposób przygotowania:
Truskawkowy jogurtowiec
Do garnka wlewamy 3 szklanki wody i zagotowujemy. Wsypujemy 3 galaretki i mieszamy aż się rozpuszczą. Odstawiamy do ostygnięcia.
Do blaszki wkładamy papier do pieczenia i układamy herbatniki.
Do miski przekładamy jogurt i ser twarogowy miksujemy. Wlewamy półpłynną i ostudzoną galaretkę, miksujemy do połączenia się składników i wstawiamy do lodówki.
Gdy masa lekko się zetnie przelewamy na herbatniki do blaszki i wstawiamy do lodówki.
Pozostałą galaretkę rozpuszczamy w 0,5 l gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do ostudzenia.
Półpłynną i ostudzoną galaretkę ostrożnie przelewamy na masę jogurtową i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
Do blaszki wkładamy papier do pieczenia i układamy herbatniki.
Do miski przekładamy jogurt i ser twarogowy miksujemy. Wlewamy półpłynną i ostudzoną galaretkę, miksujemy do połączenia się składników i wstawiamy do lodówki.
Gdy masa lekko się zetnie przelewamy na herbatniki do blaszki i wstawiamy do lodówki.
Pozostałą galaretkę rozpuszczamy w 0,5 l gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do ostudzenia.
Półpłynną i ostudzoną galaretkę ostrożnie przelewamy na masę jogurtową i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
SylaUla
kuchenny świat