Sposób przygotowania:
Delikatny sernik slim na mące ryżowej
1. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno i odstawiamy. Żółtka ucieramy z cukrem i olejem na jasna gładką masę.
2. Do masy żółtkowej dodajemy porcjami ser, ciągle miksując. Następnie dodajemy mąkę ryżową, proszek do pieczenia i olejek waniliowy i miksujemy na jednolite ciasto.
3. Białka delikatnie mieszamy z ciastem, używając szpatułki.
4. Ciasto przekładamy do malej tortownicy o średnicy 20 cm i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut.
5. Posypałam leciutko cukrem pudrem, ale można użyć dietetycznej polewy z przepisu na murzynka z fasoli.
2. Do masy żółtkowej dodajemy porcjami ser, ciągle miksując. Następnie dodajemy mąkę ryżową, proszek do pieczenia i olejek waniliowy i miksujemy na jednolite ciasto.
3. Białka delikatnie mieszamy z ciastem, używając szpatułki.
4. Ciasto przekładamy do malej tortownicy o średnicy 20 cm i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut.
5. Posypałam leciutko cukrem pudrem, ale można użyć dietetycznej polewy z przepisu na murzynka z fasoli.
SylaUla
haniakson