Sposób przygotowania:
Muffinki orzechowe z malinami
Mąkę wsypać do miski a wcześniej ją przesiać przez sitko, dodać sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Wsypać cukier zwykły lub brązowy, wymieszać. Orzechy włoskie rozbić dziadkiem do orzechów i pokroić drobno lub zmiażdżyć wałkiem do ciasta na stolnicy. Dosypać orzechy do miski z mąką i umyte, suszone maliny.
W drugiej misce przygotować mleko kokosowe i maślankę, wybić jajka oraz wlać tłuszcz. Wymieszać widelcem lub trzepaczką. Masę płyną wymieszać z suchymi składnikami i nakładać do foremek na muffinki. Wkładać do piekarnika i piec w 190 stopniach na złoty kolor około 20 - 25 minut.
W drugiej misce przygotować mleko kokosowe i maślankę, wybić jajka oraz wlać tłuszcz. Wymieszać widelcem lub trzepaczką. Masę płyną wymieszać z suchymi składnikami i nakładać do foremek na muffinki. Wkładać do piekarnika i piec w 190 stopniach na złoty kolor około 20 - 25 minut.