zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Migdałowe muffinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

coraz bardziej lubię piec muffinki

Migdałowe muffinki

Składniki:

Migdałowe muffinki

 

  • 300 g mąki
  • 2 jajka
  • 125 g Kasi
  • 200 ml mleka
  • 100 cukru pudru
  • 50 g cukru
  • 5 kropli aromatu migdałowego
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody

 

Sposób przygotowania:

Migdałowe muffinki
W rondelku roztopić Kasię, dodać oba cukry i wymieszać. Gdy margaryna lekko przestygnie dodać jajka, aromat i mleko i wymieszać. Na koniec wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i płatkami migdałowymi. Całość zamieszać bardzo krótko. Foremki do muffinek napełniać do 3/4 wysokości. Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Przed podaniem muffinki polać sosem truskawkowym.