Sposób przygotowania:
Mini beza z bitą śmietaną
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Stopniowo dodajemy cukier dalej ubijając do uzyskania sztywnej piany.
Dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną mieszamy szpatułką.
Na blaszkę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia, rysujemy okrąg 15 cm.
Wykładamy pianę, wyrównując boku łyżką ku górze.
Wstawiamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika i po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 150ºC. Pieczemy około 1 godziny.
Sudzimy przy uchylonym piekarniku.
Śmietane ubijamy na sztywno, wykładamy na bezę.
Dekorujemy mini bezikami i cukierkami typu michałki.
Smacznego ;)
Stopniowo dodajemy cukier dalej ubijając do uzyskania sztywnej piany.
Dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną mieszamy szpatułką.
Na blaszkę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia, rysujemy okrąg 15 cm.
Wykładamy pianę, wyrównując boku łyżką ku górze.
Wstawiamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika i po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 150ºC. Pieczemy około 1 godziny.
Sudzimy przy uchylonym piekarniku.
Śmietane ubijamy na sztywno, wykładamy na bezę.
Dekorujemy mini bezikami i cukierkami typu michałki.
Smacznego ;)