Sposób przygotowania:
Cynamonowe ciastka z kandyzowanymi owocamiWykonanie ciasta:
Z podanych składników należy zagnieść ciasto, następnie podzielić je na dwie części. Następnie jedną część ciasta wgnieść aronię, a w drugą część czarną porzeczkę.
Można aronię i porzeczkę wgnieść razem w ciasto, ja wgniatałam osobno, ponieważ chciałam mieć dwa rodzaje ciasteczek.
Formowanie ciasteczek:
Następnie z zagniecionych ciast odrywać niewielkie kawałki, formować z nich kulki i spłaszczać je formując okrągłe ciasteczka.
Z każdej porcji ciasta wyszło mi 15 ciasteczek, czyli w sumie 30 sztuk.
Do pieczenia:
Uformowane ciasteczka układać na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Zachować odstępy ponieważ urosną.
Pieczenie:
Następnie tak wykonane ciasteczka piec w temperaturze około 180 stopni przez około 20 minut. Do ładnego zrumienienia się.
Podanie i rady:
Gotowe ciasteczka podawać. Dodam, że smakują gorące jak i zimne. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi 30 sztuk ciasteczek.
biedroneczki
Babeczka35
Proszę się częstować :)
ciasteczka
Babeczka35
Bardzo polecam :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję :)