Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i pieczarkami
1) Kapustę myjemy, odciskamy dobrze z wody i drobno kroimy.
2) Pieczarki obieramy, myjemy pod bieżącą wodą, kroimy w kosteczkę i gotujemy.
3) Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy ugotowane pieczarki, przyprawiamy pieprzem i solą, smażymy.
4) Cebulkę obieramy, kroimy w kosteczkę i zeszklimy w garnuszku.
5) Do pieczarek dodajemy kapustę i zeszkloną cebulkę, podsmażamy.
6) Na koniec przyprawiamy farsz pieprzem, przekładamy gotowy do naczynia i odstawiamy.
7) Z podanych składników na ciasto naleśnikowe robimy naleśniki - wszystkie składniki łączymy, ciasto nie może być za gęste i smażymy naleśniki.
8) Na usmażone naleśniki nakładamy farsz (po 2-3 łyżki), składamy na kształt krokietów.
9) Jajko wbijamy do głębokiego talerza, roztrzepujemy widelcem.
10) Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą.
11) Obtaczamy krokiety w jajku i bułce tartej.
12) Smażymy z każdej strony na złoty kolor.
13) Usmażone krokiety odkładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu i podajemy.
2) Pieczarki obieramy, myjemy pod bieżącą wodą, kroimy w kosteczkę i gotujemy.
3) Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy ugotowane pieczarki, przyprawiamy pieprzem i solą, smażymy.
4) Cebulkę obieramy, kroimy w kosteczkę i zeszklimy w garnuszku.
5) Do pieczarek dodajemy kapustę i zeszkloną cebulkę, podsmażamy.
6) Na koniec przyprawiamy farsz pieprzem, przekładamy gotowy do naczynia i odstawiamy.
7) Z podanych składników na ciasto naleśnikowe robimy naleśniki - wszystkie składniki łączymy, ciasto nie może być za gęste i smażymy naleśniki.
8) Na usmażone naleśniki nakładamy farsz (po 2-3 łyżki), składamy na kształt krokietów.
9) Jajko wbijamy do głębokiego talerza, roztrzepujemy widelcem.
10) Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą.
11) Obtaczamy krokiety w jajku i bułce tartej.
12) Smażymy z każdej strony na złoty kolor.
13) Usmażone krokiety odkładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu i podajemy.