Sposób przygotowania:
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
Mięso mielone należy połączyć z uprzednio posiekanym czosnkiem, cebulą oraz pozostałymi składnikami.
Z obranych, umytych i dokładnie osuszonych pieczarek odciąć nóżki.
Każdy kapelusz wypełnić farszem i kolejno obtoczyć w mące, rozbełtanym jajku oraz w bułce tartej.
Zapanierowane pieczarki smażyć z każdej strony na porządnie rozgrzanym oleju.
Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.
Z obranych, umytych i dokładnie osuszonych pieczarek odciąć nóżki.
Każdy kapelusz wypełnić farszem i kolejno obtoczyć w mące, rozbełtanym jajku oraz w bułce tartej.
Zapanierowane pieczarki smażyć z każdej strony na porządnie rozgrzanym oleju.
Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.
gusia1000