milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Mini Millefeuille, czyli tysiąc płatków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo pyszny podwieczorek

Mini Millefeuille, czyli tysiąc płatków

Składniki:

Mini Millefeuille, czyli tysiąc płatków

 

  • śmietana do ubijania
  • 45 dag ciasta francuskiego (mrożonego)
  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • maliny

Sposób przygotowania:

Mini Millefeuille, czyli tysiąc płatków
Ciasto francuskie rozmrażamy w temperaturze pokojowej i wycinamy 12 krążków o średnicy około 10cm. Krążki rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni przez 15 minut. Śmietanę ubijamy z dwiema łyżeczkami cukru pudru. Krążki ciasta rozkrawamy na połówki. Millefeuille układamy następująco: ciasto, krem, maliny, znów ciasto, krem, maliny i przykrywamy trzecim krążkiem. Na wierchu posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

ciasto