Sposób przygotowania:
Mini rogaliczki kruche z czekoladą
Mąkę przesiać na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia i posiekać na wiórki z kostką tłuszczu roślinnego ostrym długim nożem. Zsunąć na stosik, zrobić dołek, wbić żółtka, dodać cukier, cukier waniliowy, wlać śmietanki tyle, ile zabierze ciasto oraz posiekaną w kosteczkę czekoladę. Wyrabiać i zagnieść w kulę i schłodzić przez 30-40 min. w lodówce. Nagrzać piekarnik do 190-200 st. C, a ciasto po wyjęciu rwać na kawałki i wylepiać nimi dołki w blaszkach silikonowych lub metalowych i wstawić obie lub jedną do piekarnika, zależnie od miejsca do pieczenia. Piec ok. 10-15 min. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i wybić ciasteczka na tacę z blaszek. Jak zostanie ciasto, to zamrozić lub wypełnić nim blaszkę i upiec ponownie.