rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Rogaliki "mini"

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kruche i delikatne rogaliki z marmoladą zaspokoją zachcianki niejednego łasucha. Można je zrobić również w wersji "maxi" :)

Rogaliki "mini"

Składniki:

Rogaliki "mini"

 

 

  • Nadzienie:
  • słoik marmolady (ok 350g)

 

  • Wierzch:
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Rogaliki "mini"
Składniki na ciasto posiekać ze sobą, zagnieść ciasto. Odstawić na chwilę do zimna- ok. 30 min. Ciasto rozwałkować, pokroić na małe kwadraty o bokach ok. 6x6cm. Każdy listek ciasta położyć przed sobą na kształt rombu i na jeden róg nakładać po odrobinie marmolady. Zwijać do samego końca zaczynając od rogu z marmoladą. Formować rogaliki. Piec 15-20 min. na złoty kolor.