olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Mini rolmopsy z sardynek

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

roladki o ciekawym smaku, dietetyczne, pełne magnezu, wapnia i innych witamin. Po 2-3 dniach są wyśmienite i gotowe do zjedzenia :)

Mini rolmopsy z sardynek

Składniki:

Mini rolmopsy z sardynek

 

Sposób przygotowania:

Mini rolmopsy z sardynek
Sardynki krótko moczyć w wodzie, następnie oczyścić, zrobić filety. Każdy osobny filet posmarować cienko musztardą, włożyć w środek w poprzek uprzednio umytej i pokrojonej w paseczki papryki, zwinąć i spiąć wykałaczką, tworząc roladkę. Ułozyć rolmopsy w słoju, skropić obficie sokiem z cytryny, zalać olejem. Po 2-3 dniach rolmposy są gotowe do zjedzenia :)