Sposób przygotowania:
Mini serniczki z brzoskwiniami
CIASTO: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy pozostałe składniki. Jeśli ciasto jest zbyt twarde dodajemy śmietanę. Zagniatamy ciasto i dzielimy na około 10 części.Kokilki wykładamy papierem do pieczenia (wycinamy koła z papieru i układamy na dnie kokilek). Boki smarujemy tłuszczem. Na dno foremek wykładamy porcje ciasta.SER: Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy stopniowo żółtka. W następnej kolejności dodajemy cukier waniliowy, ser i olejek. Na końcu całość łączymy z mąką i budyniem. Oddzielnie ubijamy pianę z białek, którą dodajemy do sera (powoli), najlepiej mieszając ją już za pomocą drewnianej łyżki.Tak przygotowany ser wylewamy do przygotowanych kokilek. Napełniamy je do połowy wysokości. Brzoskwinie kroimy w kostkę i układamy na wylany ser. Całość dopełniamy pozostałym serem (mniej więcej do 4/5 wysokości).Tak przygotowane serniczki wkładamy do piekarnika i pieczemy około 45 minut w 180°C. Po upieczeniu studzimy i wyjmujemy z foremek.
Nina W.