Sposób przygotowania:
Mini serniczki z serka homogenizowanego
1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy. Na koniec dodajemy budyń w proszku i serek, chwilę dokładnie ucieramy.
2. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Na dno każdej dajemy po kilka biszkopcików, a następnie masę serową. Górę serniczków również posypujemy biszkoptami i płatkami migdałowymi.
3. Serniczki pieczemy w temperaturze 170 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 40-45 minut. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od naszego piekarnia. Upieczone studzimy.
4. Gotowe podajmy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 12 sztuk serniczków.
Z papilotek dobrze jest je wyciągać jak już będą bardzo zimne.
2. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Na dno każdej dajemy po kilka biszkopcików, a następnie masę serową. Górę serniczków również posypujemy biszkoptami i płatkami migdałowymi.
3. Serniczki pieczemy w temperaturze 170 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 40-45 minut. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od naszego piekarnia. Upieczone studzimy.
4. Gotowe podajmy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 12 sztuk serniczków.
Z papilotek dobrze jest je wyciągać jak już będą bardzo zimne.
biedroneczki
Babeczka35
Dokładnie tak :)