Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Mini serniczki z serka homogenizowanego

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Małe serniczki w formie muffinek. Takie na szybki podwieczorek. Użyłam do nich serka waniliowego o smaku truskawkowym, który zalegał mi w lodówce. Sprawdzą się z filiżanką aromatycznej kawy. Idealne na podwieczorek. Można zabrać je ze sobą na spacer,

Mini serniczki z serka homogenizowanego

Składniki:

Mini serniczki z serka homogenizowanego

Składniki:

  • 50 dag serka homogenizowanego (użyłam truskawkowego)
  • 2 jajka
  • pół szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 budyń waniliowy
  • 10 dag masła lub margaryny
  • małe biszkopty (takie malutkie okrągłe)
  • płatki migdałowe 3-4 łyżki

Sposób przygotowania:

Mini serniczki z serka homogenizowanego
1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy. Na koniec dodajemy budyń w proszku i serek, chwilę dokładnie ucieramy.

2. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Na dno każdej dajemy po kilka biszkopcików, a następnie masę serową. Górę serniczków również posypujemy biszkoptami i płatkami migdałowymi.

3. Serniczki pieczemy w temperaturze 170 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 40-45 minut. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od naszego piekarnia. Upieczone studzimy.

4. Gotowe podajmy. Smacznego życzę.

Moje rady:

Z tej receptury wychodzi 12 sztuk serniczków.

Z papilotek dobrze jest je wyciągać jak już będą bardzo zimne.