Sposób przygotowania:
Tosty francuskie na domowej chałce
1. Jajko wbijamy na głęboki talerz, wlewamy mleko i roztrzepujemy dokładnie widelcem. Na patelni rozgrzewamy masło. Kromki chałki zamaczamy z obu stron w roztrzepanych składnikach, następnie dajemy na gorącą patelnię. Smażymy z obu stron do ładnego zrumienienia się.
2. Na talerze nakładamy po dwa tosty, po porcji dżemu, jogurtu i owoców, następnie polewamy miodem i dekorujemy melisą lub miętą. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla dwóch osób.
Użyłam własnoręcznie upieczonej w keksówce chałki bez kruszonki.
2. Na talerze nakładamy po dwa tosty, po porcji dżemu, jogurtu i owoców, następnie polewamy miodem i dekorujemy melisą lub miętą. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla dwóch osób.
Użyłam własnoręcznie upieczonej w keksówce chałki bez kruszonki.
ciasteczka
Babeczka35
Bardzo polecam, bo są pyszne :)