Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta drobiowa ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso, które zostało nam po gotowaniu zupy warto wykorzystać do przygotowania prostej i pysznej pasty kanapkowej.

Pasta drobiowa ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta drobiowa ze szczypiorkiem

 

  • 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Pasta drobiowa ze szczypiorkiem
Obrane z kości mięso wrzucamy do rozdrabniacza i blendujemy na gładką pastę razem z posiekanym szczypiorkiem i cebulą pokrojoną w kostkę.

Jajko gotujemy na twardo i również blendujemy.

Przekładamy pastę do miseczki i dodajemy do niej majonez oraz chrzan. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Pasta drobiowa ze szczypiorkiem
Obrane z kości mięso wrzucamy do rozdrabniacza i blendujemy na gładką pastę.
Pasta drobiowa ze szczypiorkiem
Szczypiorek siekamy i również wrzucamy do rozdrabniacza.
Pasta drobiowa ze szczypiorkiem
Jajko gotujemy na twardo i również blendujemy.
Pasta drobiowa ze szczypiorkiem
Przekładamy pastę do miseczki i dodajemy do niej majonez oraz chrzan.