Sposób przygotowania:
Mini torciki kanapkowePasta zielona:
Jajka ugotować na twardo, a bób do miękkości. Bób obrać z łupin,zmiksować w blenderze. Dodać jajko i ponownie zmiksować. Wymieszać ze śmietaną i przyprawami.
Dodać posiekany koperek i wymieszać.
Pasta różowa:
Fetę zmiksować blenderem. Dodać sprawione rzodkiewki, pokrojone na ćwiartki i po raz kolejny zmiksować.Wymieszać ze śmietaną oraz posiekanym szczypiorek.
Wykonanie:
Na talerz położyć pierwszą kromkę chleba. Posmarować zielona pastą. Ułożyć plastry ogórka. Przed położeniem kolejnej kromki, posmarować ją od spodu pastą z bobu.
Położyć i lekko docisnąć. Na wierzchniej stronie nałożyć różową pastę i rozsmarować. Położyć plastry rzodkiewki. Trzecią kromkę posmarować od spodu pastą rzodkiewkową. Ułożyć i odcisnąć. Nałożyć zieloną pastę i ogórka.
Nałożyć ostatnią (czwartą kromkę chleba). Posmarować różową pastą. Podobnie postąpić z bokami torcika. Udekorować według uznania. Drugi torcik zrobić tak samo. Następnie wstawić oba do lodówki na 3-4 godziny.
Przed podaniem warto wyjąć przekąskę na 30 minut z lodówki . postąpić z pozostałymi 4 krokami. Smacznego!
Marika-
monikaT83