Sposób przygotowania:
Szwedzki tort kanapkowy
Składniki mas do nadzienia wymieszac kazdą w osobnym naczyniu. Chleb układac 3 kromki dlugosci na 2 szerokosci na tacy wyłożonej folią aluminiową. Kazda warstwe smarujemy masą solidnie, nie oszczędzajac zeby tort nie wyszedł za suchy. Pamietajmy ze chleb bedzie czerpał wilgoc z masy. Przykrywamy nowa warstwą chleba (kromki ukladac jak "cegly" nie bezposrednio jedną kromkę na drugiej). Posmarowa drugim nadzieniem przykryc chlebem, dac warstwe trzecia, znowu chleb. Wierzch wysmarowac cieniutko majonezem, boki również. Przykryc wszystko folia i odstawic na noc. Przed podaniem udekorowac wg wałsnego pomysłu (mozna uzyc warzyw i owoców, pełna dowolnosć). Ja udekorowłam jajkami na twardo, czastkami pomidora, ogórkami konserwowymi, papryka, szynką konserwową, natka pieruszki swieza i suszona, pomidorkiem koktajlowym. Boki obsypałam suszona pietruszką. Zdjecia pokazują gotowy efekt. Koledzy w pracy zachwyceni. Tort znikł szybciej niz towarzyszące mu wuzetki (nie moje) :) Była to moja druga proba tortu kanapkowego w pełni udana. Przepis na ktorym sie wzorowałam to: www.swiat-kuchni.yoyo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=40
msewka
Sarenka
bernika
kinga
Jojo
Dorcia