Sposób przygotowania:
Tort kanapkowy Eli
Chleb przekroić 4 razy,tak jak biszkopt(żeby było 5 krążków).pierwszy krążek chleba posmarować majonezem,obłożyć szynką(część zostawić do dekoracji),posmarować majonezem i przykryć drugim krążkiem chleba.Na chlebie rozsmarować serki Philadelphia wymieszane z posiekanym szczypiorkiem(1 pęczek),rzodkiewkami utartymi na tarce z dużymi oczkami(1 pęczek),solą i pieprzem.Przykryć trzecim krążkiem chleba,posmarować majonezem,obłożyć plastrami pasztetu,posmarować majonezem i przykryć czwartym krążkiem chleba.Na chlebie rozsmarować pastę z żółtego sera i przykryć piątym krążkiem chleba.Tort owinąć(dociskając)szczelnie folią spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki.Wyjąć z lodówki,boki posmarować serkiem Almette i obsypać posiekanym szczypiorkiem.Na dużym talerzu lub paterze rozłożyć liście sałaty,położyć tort.Górę posmarować majonezem,rozłożyć liście sałaty i udekorować rulonikami z szynki,plastrami ogórka zielonego,rzodkiewki i oliwkami,Kroić jak tort.Smacznego!
bogda46
zewa
Natala1210
Jojo
dusia30
A.B.
yellowCoach
Sonduli