Sposób przygotowania:
Mini zapiekanka z chleba tostowego
Z trzech kromek chleba tostowego obcinam skórki. Następnie lekko rozwałkowuje kromki.
Kromkami obkładam dno i boki foremki do babeczek.
Przygotowuje farsz: boczek kroję w kostkę, a potem układam go w środek chlebowej babeczki. W misce mieszam sos salsa mexicana (lub inny) z jajkiem. Masę wylewam na boczek.
Naszą mini zapiekankę piekę na środkowym poziomie piekarnika do ścięcia się masy jajecznej (około 25 minut).
Po lekkim przestudzeniu wyjmuję mini zapiekankę z foremki i podaję np. z posiekanym porem czy szczypiorkiem.
Kromkami obkładam dno i boki foremki do babeczek.
Przygotowuje farsz: boczek kroję w kostkę, a potem układam go w środek chlebowej babeczki. W misce mieszam sos salsa mexicana (lub inny) z jajkiem. Masę wylewam na boczek.
Naszą mini zapiekankę piekę na środkowym poziomie piekarnika do ścięcia się masy jajecznej (około 25 minut).
Po lekkim przestudzeniu wyjmuję mini zapiekankę z foremki i podaję np. z posiekanym porem czy szczypiorkiem.