Sposób przygotowania:
Zapiekanka z chleba tostowego
Każdą kromkę chleba tostowego posmarować margaryną i ułożyć obok siebie w brytfannie wysmarowanej margaryną. U mnie wyszła warstwa 2x3 kromki.
Na każdą kromkę wyłożyć plaster sera i plaster mielonki. Przykryć kolejnymi warstwami chleba tostowego (można posmarować też górną warstwę chleba). Przykryć ponownie mielonką, posypać pieprzem i natką pietruszki.
Jako, że został mi ostatni plasterek pokroiłam go w cienkie paseczki i posypałam po zapiekance. Całość piec w temperaturze 180 st. ok. 15-17 minut.
Na każdą kromkę wyłożyć plaster sera i plaster mielonki. Przykryć kolejnymi warstwami chleba tostowego (można posmarować też górną warstwę chleba). Przykryć ponownie mielonką, posypać pieprzem i natką pietruszki.
Jako, że został mi ostatni plasterek pokroiłam go w cienkie paseczki i posypałam po zapiekance. Całość piec w temperaturze 180 st. ok. 15-17 minut.