Masza

Masza

Kucharz
[Przepisów: 4]

Risotto z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie jest genialne, bardzo sycące i pyszne. Co prawda mój przepis jest trochę złamany, ale smakuje idealnie.

Risotto z warzywami

Składniki:

Risotto z warzywami

 

  • Torebka ryżu białego
  • Warzywa na patelnię
  • Bulion z kostki rosołowej 150 ml
  • Łyżka śmietany
  • Wegeta
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Papryczka chilli w proszku
  • Olej

Sposób przygotowania:

Risotto z warzywami

Gotowanie ryżu

Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na patelni

Rozgrzewamy olej, i na patelnię wrzucamy warzywa. Po chwili dodajemy ryż i stopniowo podlewamy bulionem (ryż będzie wciągał wodę). Teraz dodajemy przyprawy (do smaku).

Kiedy warzywa będą miękkie oraz gdy ryż będzie miał odpowiednią dla nas konsystencję możemy nakładać na talerze. Dla dekoracji dodajemy śmietanę oraz posypujemy chilli (tak jak na zdjęciu) .

Smacznego!