szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Mini zapiekanki z bagietki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mini zapiekanki z bagietki czyli przekąska z pieczarkami i mięsem

Mini zapiekanki z bagietki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mini zapiekanki z bagietki

 

  • 1 mała bagietka
  • kawałek gotowanego mięsa z rosołu
  • kilka pieczarek
  • gałązka kopereku
  • 1/2 kostki rosołowej
  • plaster sera żółtego
  • łyzka majonezu

Sposób przygotowania:

Mini zapiekanki z bagietki
Pieczarki obieramy i kroimy na małe kawałki. Pieczarki wrzucamy do garnka z gotującą się wodą z dodatkiem kostki rosołowej i gotujemy 5 minut. Po tym czasie odcedzamy i zostawiamy do wystudzenia. Mięso obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki. Mięso mieszamy z pieczarkami, drobno posiekanym koperkiem i majonezem. Z bagietki odcinamy końce i przekrajamy na pół aby było nam łatwiej z mniejszych kawałków wydrążyc srodek. Za pomoca długiego noża wydrążamy środek z bagietek i wypełniamy go przygotowanym farszem. Bagietkę kroimy na kawałki ok 2 centymetrowe i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy drobno pokrojonym lub startym serem żółtym i zapiekamy w 200 stopniach ok 6-7 minut, do roztopienia sera.
Mini zapiekanki z bagietki
Podstawowe składniki to mała bagietka pieczarki i kawałek mięsa z kurczakaa
Mini zapiekanki z bagietki
Mini zapiekanki z bagietki
Farszem wypełniamy przygotowane bagietki
Mini zapiekanki z bagietki
Kroimy na małe kawałki posypujemy serem i zapiekamy

Tagi:

mięso sery ser