Sposób przygotowania:
Mini zapiekanki z bagietki
Pieczarki obieramy i kroimy na małe kawałki. Pieczarki wrzucamy do garnka z gotującą się wodą z dodatkiem kostki rosołowej i gotujemy 5 minut. Po tym czasie odcedzamy i zostawiamy do wystudzenia. Mięso obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki. Mięso mieszamy z pieczarkami, drobno posiekanym koperkiem i majonezem. Z bagietki odcinamy końce i przekrajamy na pół aby było nam łatwiej z mniejszych kawałków wydrążyc srodek. Za pomoca długiego noża wydrążamy środek z bagietek i wypełniamy go przygotowanym farszem. Bagietkę kroimy na kawałki ok 2 centymetrowe i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy drobno pokrojonym lub startym serem żółtym i zapiekamy w 200 stopniach ok 6-7 minut, do roztopienia sera.