WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 735]

Mini zapiekanki z oscypkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mini zapiekanki z oscypkiem czyli kanapki na ciepło na smażonym chlebie z roztopionym serem góralskim, rzeżuchą i pomidorem.

Mini zapiekanki z oscypkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mini zapiekanki z oscypkiem

 

Sposób przygotowania:

Mini zapiekanki z oscypkiem

ETAP 1:

Dwie kromki chleba pszennego krojonego (lub innego ulubionego) posmarować z jednej strony masłem. posmarowaną stroną ułożyć na rozgrzanej suchej patelni teflonowej. Smażyć aż się zarumienią.

Następnie przewrócić kromki na stronę nieposmarowaną a na zrumienionej stronie ułożyć plasterki oscypka. Smażyć na wolnym ogniu aż ser zacznie się roztapiać. Można też podgrzać obsmażone kromki z serem w piekarniku lub mikrofali gdyby chleb się przypalał.

Gdy ser zacznie się topić zapiekanki zdjąć z patelni, posypać posiekaną rzeżuchą i ułożyć plasterki pomidora. Doprawić solą i pieprzem. Jeść od razu po przygotowaniu.

Mini zapiekanki z oscypkiem
Mini zapiekanki po nałożeniu posiekanej rzeżuchy
Mini zapiekanki z oscypkiem
Mini zapiekanki po zdjęciu z patelni z lekko roztopionym serem
Mini zapiekanki z oscypkiem
Plasterki oscypka ułożone na podsmażonych kromkach chleba
Mini zapiekanki z oscypkiem
Kromki chleba pszennego posmarowane masłem przed obsmażeniem

Tagi:

przystawki