Sposób przygotowania:
Miniquiche z ciasta francuskiego z kabanosamiPrzygotowanie nadzienia
Paprykę przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne i włożyć do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na ok 10-15 minut. Następnie usunąć z papryki skórkę, wystudzić i pokroić w drobną kostkę.
Kabanosa pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni. Następnie wyłożyć na ręcznik papierowy i odsączyć z tłuszczu. Groszek odsączyć z zalewy.
Ciasto francuskie pokroić na 10 cm kwadraty i wyłożyć nim prostokątne foremki. Koszyczki napełnić kabanosami, groszkiem i papryką.
Kieszonki z sosem
Jajka rozbić i połączyć ze śmietanką, dodać starty ser, tymianek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Kieszonki z nadzieniem zalać masą jajeczno-śmietankową. Zapiekać ok. 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.