KUKa

KUKa

Kucharz
[Przepisów: 3]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Malarski QUICHE rodem z Montmartre

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny, buraczkowo-groszkowy quiche z serkiem camembert. Na specjalne okazję i na co dzień. Zachwyca smakiem i kolorami...

Malarski QUICHE rodem z Montmartre Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Malarski QUICHE rodem z Montmartre

 

 

  • farsz:
  • 4 jajka,
  • 1 opakowanie groszku Hortex,
  • 1/2 opakowania buraczków puree Hortex,
  • 200ml śmietany 18%,
  • 1-2 serki camembert, starte na tarce,
  • sól, pieprz,

 

 

Sposób przygotowania:

Malarski QUICHE rodem z Montmartre
Groszek i buraczki rozmrażam. Mąkę, masło, 1 jajko i szczyptę soli zagniatam na jednolite ciasto. Schładzam przez godzinę w lodówce. Formę na tartę smaruję masłem, i wykładam rozwałkowanym ciastem. Podpiekam w piekarniku z obciążeniem (ryż na folii). W międzyczasie mieszam w miseczce składniki farszu (wszystkie oprócz groszku). Na podpieczony spód wylewam delikatnie farsz i posypuję groszkiem (1/3 zostawiam na później). Piekę przez ok 30 minut w 180 stopniach. Gotowy quiche posypuję pozostałym groszkiem. Czekam z krojeniem przez ok 20 minut aby całość ładnie się ścięła. Zapraszam przyjaciół
Malarski QUICHE rodem z Montmartre
przed, w trakcie i po...
Malarski QUICHE rodem z Montmartre
jak namalowany
Malarski QUICHE rodem z Montmartre
smacznego :)