Sposób przygotowania:
Mintaj po grecku a la Kiełba
Warzywa obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy kilkanaście minut mieszając od czasu do czasu. Gdy zrobi się miękka dodajemy starte warzywa. Podlewamy wodą, aby się nie przypaliło i dusimy pod przykryciem kilkanaście minut. Zabieramy się za rybę. Rozmrożone filety kroimy po połowie. Posypujemy solą oraz przyprawą do ryb. Każdy filet obtaczamy w mące. Jajko rozbijamy bez żadnych przypraw. Rybę maczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor (ryba będzie piła tłuszcz także nie żałujmy oliwy). Wracamy do warzyw. Gdy będą miękkie dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy i dodajemy keczup. Mieszamy ponownie i smażymy dalej bez przykrycia. Podlewamy jeszcze octem balsamicznym. Mieszamy i trzymamy na ogniu kilka minut, aż masa zgęstnieje. Usmażone ryby przekładamy farszem warzywnym. Wybornie smakuje na ciepło jak i na zimno prosto z lodówki. Smacznego.