Sposób przygotowania:
Miodowa rozkosz
Piekarnik ustawiamy na 190*-200*C. Dwie foremki smarujemy roztopionym masłem, a na dnie układamy okrągłe kawałki papieru do pieczenia. Do każdej foremki nalewamy po 1 łyżeczce miodu. Suche składniki (POZA PISTACJAMI I MIGDAŁAMI) odważamy i łączymy razem. Masło, jogurt i jajko dokładnie ucieramy na gładką masę, a następnie wsypujemy stopniowo mieszankę sypkich składników. Migdały mogą być posiekane niezbyt drobno, wtedy przyjemnie chrupią podczas jedzenia :D, dodajemy je do masy i napełniamy foremki po równo na ok 3/4 wysokości bo pudding wyrasta. Pieczemy 20 minut, aż wierzch się zarumieni, odwracamy ostrożnie foremkę na talerz i wyjmujemy pudding,. Podajemy do z lodami waniliowymi lub pistacjowymi. Dekorujemy posiekanymi mało starannie migdałami. Pałaszujemy z ukochaną osobą :D SMACZNEGO
k.tyczynski
domix
ania12