Miodowiec Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotować miodowiec Asus

Miodowiec Asus

Składniki:

Miodowiec Asus

 

Sposób przygotowania:

Miodowiec Asus
Łyżkę cukru wsypać do rondla, podgrzać stale mieszając. Kiedy cukier będzie brązowy to wlać wodę i gotować około 1 minuty. Następnie dodać miód, cukier, margarynę. Całość podgrzać razem aby powstała płynna masa (ale nie gotować). Przestudzoną masę zmieszać z mąką, dodać żółtka i wyrobić mikserem. Pod koniec dodać sodę, sparzone i obrane orzechy włoskie oraz ubitą piane z białek. Na koniec ciasto wlać do podłużnej formy wysmarowanej masłem i posypaną bułką tartą. Przygotowaną blachę włożyć do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

jajko jajka mak