Sposób przygotowania:
Miodowo- pomarańczowe koszyczki
Do miski dajemy miękkie masło 1/2 kostki , miód, mąkę , cukier i sok pomarańczowy. Wszystko dobrze mieszamy na jednolitą masę. Do zrobienia koszyczków potrzebna jest nam mata silikonowa do pieczenia. Ręką rozcieramy na niej kółka z ciasta. Im cieniej rozsmarujemy ciasto tym nasze koszyczki będą bardziej koronkowe. Wstawiamy do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 200 stopni na ok 5 min. Musimy kontrolować ponieważ dużo zależy od naszego piekarnika. Patrzymy na kręgi jak zrobią się brązowe jakby z karmelu wyciągamy matę. Czekamy chwileczkę aby lekko ostygło podważamy nożem i jeszcze ciepłe z ciągamy z maty. Układamy na szklance formując koszyczek. Odstawiamy do wystygnięcia. Koszyczek jak jest zimny jest twardy. W koszyczku podajemy desery np lody .
zbysiowa
reanja
iwa643