Sposób przygotowania:
Miodowy smakołyk bez pieczenia
200 g śmietany ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Stopniowo dodajemy ostudzoną roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę. Na koniec dodajemy serek mascarpone oraz pszenice w miodzie.
Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno dodając do niej rozpuszczoną i ostudzoną mleczną lub gorzką czekoladę (u mnie czekolada gorzka).
Blache o wymiarach 25/30 cm lekko wysmarowac tłuszczem i wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki nałożyć białą masę, na którą układamy kolejną warstwę herbatników. Wierzch posmarować ciemną masą. Górę posypać połową szklanki pszenicy.
Ciasto wkładamy na noc do lodówki celem schłodzenia.
Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno dodając do niej rozpuszczoną i ostudzoną mleczną lub gorzką czekoladę (u mnie czekolada gorzka).
Blache o wymiarach 25/30 cm lekko wysmarowac tłuszczem i wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki nałożyć białą masę, na którą układamy kolejną warstwę herbatników. Wierzch posmarować ciemną masą. Górę posypać połową szklanki pszenicy.
Ciasto wkładamy na noc do lodówki celem schłodzenia.
gusia1000