aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto bez pieczenia herbatnikowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jest bardzo pyszne i najważniejsze że bez pieczenia.

Ciasto bez pieczenia herbatnikowe

Składniki:

Ciasto bez pieczenia herbatnikowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto bez pieczenia herbatnikowe
Ciasto: Rozpuszczamy margarynę, cukry, kakao, roztrzepane jajko i podgrzewamy mieszając aż do zgęstnienia. Wsypujemy herbatniki i orzechy. Ciepłym ciastem wykładamy dno tortownicy o średnicy 22 cm. Masa: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej ¼ szklanki wody, studzimy. W rondelku rozpuszczamy margarynę dodajemy mleko, budyń cukier i sok. Gotujemy do rozpuszczenia cukru. Chłodzimy lekko i łączymy z serkami i zimna żelatyną. Wylewamy na ciasto, wkładamy do lodówki. Dekorujemy wiórkami czekoladowymi.