Sposób przygotowania:
Miruna panierowana w mące
Rybę dokładnie oczyścić a następnie pokroić na kawałki , skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15 - 20 minut.
Po tym czasie osuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć pieprzem , lekko solą oraz przyprawą do ryb.
Na talerz wsypać mąkę a w misce rozbełtać jajka.
Część ryby panierować tylko w mące a część najpierw w jajku a następnie w mące.
Na głębszej patelni rozgrzać olej(pamiętajmy że olej ma być dobrze rozgrzany), włożyć kawałki ryby i smażyć z obu stron do zrumienienia. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Po tym czasie osuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć pieprzem , lekko solą oraz przyprawą do ryb.
Na talerz wsypać mąkę a w misce rozbełtać jajka.
Część ryby panierować tylko w mące a część najpierw w jajku a następnie w mące.
Na głębszej patelni rozgrzać olej(pamiętajmy że olej ma być dobrze rozgrzany), włożyć kawałki ryby i smażyć z obu stron do zrumienienia. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
gusia1000