Sposób przygotowania:
Miruna panierowana w bułce do obiadu
Rybę, ja wybrałam mirunę odmrozić jeżeli jest zamrożona. Dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym i posypać ulubionymi przyprawami do ryb lub solą i pieprzem.
Odłożyć na 10 minut do lodówki, wyjąć i obsypać w mące, następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni z tłuszczem z obu stron. Ułożyć na ręczniku papierowym aby się pozbyć nadmiar tłuszczu.
Podawać z ziemniakami do drugiego dania i dowolną sałatką.
Odłożyć na 10 minut do lodówki, wyjąć i obsypać w mące, następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni z tłuszczem z obu stron. Ułożyć na ręczniku papierowym aby się pozbyć nadmiar tłuszczu.
Podawać z ziemniakami do drugiego dania i dowolną sałatką.