jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Miruna panierowana w bułce do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Często przyrządzam ryby, aczkolwiek nie zawsze panierowane, bo są mniej zdrowsze, ale odmiana też musi być.

Miruna panierowana w bułce do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Miruna panierowana w bułce do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Miruna panierowana w bułce do obiadu
Rybę, ja wybrałam mirunę odmrozić jeżeli jest zamrożona. Dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym i posypać ulubionymi przyprawami do ryb lub solą i pieprzem.

Odłożyć na 10 minut do lodówki, wyjąć i obsypać w mące, następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni z tłuszczem z obu stron. Ułożyć na ręczniku papierowym aby się pozbyć nadmiar tłuszczu.

Podawać z ziemniakami do drugiego dania i dowolną sałatką.
Miruna panierowana w bułce do obiadu
Rybę rozmrażamy i obsypujemy w mące po dokładnym umyciu i osuszeniu
Miruna panierowana w bułce do obiadu
Panierować w rozkłuconym jajku i nasępnie w bułce
Miruna panierowana w bułce do obiadu
Smażyć na średniej iliści tłuszczu z obu stron
Miruna panierowana w bułce do obiadu
Podawać do obiadu z sałatką i ziemniakami