dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Miruna w porach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 150
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smażone filety z miruny, podane z duszonym porem. Smaczna i prosta w przygotowaniu ryba na obiad dla całej rodziny.

Miruna w porach

Składniki:

Miruna w porach

 

Sposób przygotowania:

Miruna w porach
Filety płuczemy, osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Dzielimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą, przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z cytryny. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut z obu stron. Przekładamy na talerz. 

Pory myjemy i oczyszczamy. Siekamy. Szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem sokiem z cytryny. Dusimy pod przykrycie, aż pory zmiękną. Miękkimi porami przykrywamy usmażone filety.

Smacznego!

Tagi:

danie ryba obiad