Sposób przygotowania:
Miruna w porach
Filety płuczemy, osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Dzielimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą, przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z cytryny. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut z obu stron. Przekładamy na talerz.
Pory myjemy i oczyszczamy. Siekamy. Szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem sokiem z cytryny. Dusimy pod przykrycie, aż pory zmiękną. Miękkimi porami przykrywamy usmażone filety.
Smacznego!
Pory myjemy i oczyszczamy. Siekamy. Szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem sokiem z cytryny. Dusimy pod przykrycie, aż pory zmiękną. Miękkimi porami przykrywamy usmażone filety.
Smacznego!