Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pieczony pstrąg w marynacie imbirowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Bardzo smaczna i zdrowa rybka upieczona w folii aluminiowej. Dodatek imbiru sprawia, że jest jeszcze smaczniejsza.

Pieczony pstrąg w marynacie imbirowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczony pstrąg w marynacie imbirowej

 

Sposób przygotowania:

Pieczony pstrąg w marynacie imbirowej
Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Imbir ścieramy na tarce o małych oczkach i nacieramy nim ryby. Oprószamy je też pieprzem cytrynowym i solą, skrapiamy oliwą. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Wkładamy do środka ryby plasterki pora, cytryny kawałki masła i gałązki koperku. Na wierzchu też kładziemy cytrynę, koperek i masło.

Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Następnie rozchylamy folię i pieczemy jeszcze 10 minut, aby skórka się zarumieniła.
Pieczony pstrąg w marynacie imbirowej
Ryby dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
Pieczony pstrąg w marynacie imbirowej
Nacieramy ryby pieprzem cyrtynowym, solą i imbirem
Pieczony pstrąg w marynacie imbirowej
Wkładamy do środka plasterki pora i kawałki masła
Pieczony pstrąg w marynacie imbirowej
Zawijamy pstrągi w folię i pieczemy 20 minut

Tagi:

ryby pstrąg