Sposób przygotowania:
Ryba z sosem greckim
Z ryby usuwamy grubsze ości, dzielimy na mniejsze kawałki. Posypujemy solą, pieprzem i obtaczamy w mące. Smażymy z obu stron.
Wszystkie warzywa obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora i cebulę kroimy w krążki. Przekładamy je do garnka z olejem. Podlewamy wodą. Dodajemy sól, ziele, liść laurowy i dusimy. Po 20 minutach dodajemy pomidory, doprawiamy pozostałymi przyprawami. Pod koniec dorzucamy zielony groszek, mieszamy i układamy obsmażoną rybę.
Dusimy do momentu zagrzania mięsa. Jeżeli danie podajemy od razu, rybę wykładamy na talerz i zalewamy sosem.
Wszystkie warzywa obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora i cebulę kroimy w krążki. Przekładamy je do garnka z olejem. Podlewamy wodą. Dodajemy sól, ziele, liść laurowy i dusimy. Po 20 minutach dodajemy pomidory, doprawiamy pozostałymi przyprawami. Pod koniec dorzucamy zielony groszek, mieszamy i układamy obsmażoną rybę.
Dusimy do momentu zagrzania mięsa. Jeżeli danie podajemy od razu, rybę wykładamy na talerz i zalewamy sosem.