czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Papryka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Papryka znakomicie piecze się na grillu z mięsnym farszem, warto tak urozmaicić rodzinne grillowanie.

Papryka faszerowana

Składniki:

Papryka faszerowana

 

  • 2 podłużne papryki
  • 25 dkg zmielonej szynki wieprzowej
  • 3-4 pieczarki
  • 1/2 cebuli
  • pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz
  • 10 dkg sera żółtego
  • słodka papryka

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana
Papryki umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, wypłukać pestki. Pieczarki pokroić i razem z posiekaną cebulą podsmażyć na rozgrzanym oleju. Mięso wymieszać z podsmażonymi pieczarkami, cebulą, dodać posiekany szczypior, doprawić solą i pieprzem.

Połówki papryk napełnić mięsem, wierzch posypać startym serem żółtym i słodką papryką.

Papryki zawinąć w folię aluminiową i grillować na tackach przez około 30-40 minut na niewielkim ogniu.